Napovedujemo

2019

junij - september

POLETJE S KOČEVSKIMI LIKOVNIMI USTVARJALCI: MILAN BUTINA / ob 20. obletnici smrti

Milan Butina priznan slovenski slikar in likovni teoretik ter avtor številnih del o teoriji likovne umetnosti se je leta 1923 rodil v Kočevju. Z mestom ob reki Rinži je bil vseskozi povezan, kljub temu, da ga je po koncu druge vojne le obiskoval. Leta 1970 je imel svojo prvo samostojno razstavo v Likovnem salonu Kočevje. V letu 2019 pa se mu želimo ob 20. obletnici smrti ponovno pokloniti in predstaviti njegove slikarske mojstrovine.

https://sl.wikipedia.org/wiki/Milan_Butina

 

oktober - december

MOJCA SMERDU

Mojca Smerdu je s svojimi deli odločilno vplivala na razvoj novih usmeritev v slovenskem kiparstvu zadnjih desetletij. V njenem opusu, v katerem dela večinoma z glino, prevladujejo majhne in srednje velike skulpture ter javne plastike. Že od vsega začetka avtorica teži k poenostavljanju oblik, v katerih skuša združiti izvorno in prvinsko.

Leta 2016 je prejela nagrado Prešernovega sklada za razstavo Skulpture v Galeriji murska Sobota.

 

december 2019 - marec 2020

PLATEAURESIDUE

Plateauresidue (slo. Ostanek planote) predstavljata umetniški dvojec Eva Pavlič Seifert in Aljaž Celarc, ki v svojih umetniških projektih problematizirata naravo in ekosistem. Sta prejemnika nagrade Tesla za mlade intermedijske umetnike. V svojih projektih se navezujeta tudi na naravo kočevskih gozdov in pragozdov.

http://www.plateauresidue.com/