Počitnice v muzeju - Potovanje skozi čas

 

Tudi letos v času zimskih počitnic v muzeju organiziramo zanimiv program za otroke. V sklopu treh poučnih in ustvarjalnih delavnic, pod skupnim naslovom "Potovanje skozi čas", bodo otroci spoznali značilnosti posameznega obdobja, se poučili kako so ljudje tedaj živeli ter izdelali čisto svoj izdelek, ki bo povezan s tematiko posamezne delavnice. Delavnice bodo potekale v ponedeljek 19.2. , sredo 21.2. in petek 23.2., od 9.30 dalje.

 

1) Na ponedeljkovi poučni in ustvarjalni delavnici z naslovom "V dobi kamnitega orodja", bomo najprej stopili v čas kamene dobe in skupaj raziskali kako je nekoč živel pračlovek, kaj vse je znal izdelati in kje vidimo sledi  njegove prisotnosti še danes.
Tudi sami bomo iz gline poizkušali izdelati kamnito orodje in koščen nakit, preizkusili pa se bo tudi v risanju z ogljem.
 
"Kaj mislite, ali se je kamena doba končala zato, ker je pračloveku zmanjkalo kamna?" 
 
2) Sredina poučna in ustvarjalna delavnica nosi naslov "Ko kamen zamenjajo kovine". Spoznavali bomo čas, ko je človek odkril prve kovine kot so baker, bron in železo ter iz njih izdelal svoje prvo orožje ali orodje. Tedanji ljudje so znali izdelati tudi bogat bronast nakit, ki je skupaj s steklenimi in jantarnimi ogrlicami krasil bronastodobno in železnodobna dekleta. Na delavnicah bomo skušali poustvariti bronast nakit iz žice ter steklene ogrlice, ki jih bomo izdelali kar iz polstene volne, ki je prav tako novost v času kovinskih obdobij. 
 
3) Naslov poučne in ustvarjalne delavnice v petek je "V senci srednjeveškega gradu". Spoznavali bomo kdo so bili graščaki, ki so zgradili gradove na Kočevskem in kakšno je bilo v preteklosti življenje plemstva na gradu. Podrobneje bomo spoznali tudi grad Fridrihštajn ter poskušali izdelati maketo iz stiropora in kartona. 
 
 
Lepo vabljeni!