Odprtje razstave OBRTI 2.

Vabljeni na odprtje razstave OBRTI 2, v petek, 23. 6. 2023, ob 19. uri

Stare obrti so pričevalec naše preteklosti, kulture, narodne in lokalne pripadnosti ter snovne in nesnovne dediščine, predstavljajo znanja in veščine ljudi, ki so morali izkoristiti danosti narave in okolja. So tudi izraz ljudske ustvarjalnosti, umetnosti in inovativnosti.

Razstava je nadaljevanje istoimenske razstave, ki smo jo odprli v koronskem času konec leta 2020. Skupaj z Muzejem Ribnica ter Pomorskim in zgodovinskim muzejem Hrvaškega primorja Reka smo poleg suhe robe predstavili 11 različnih obrti nekdaj prisotnih na območju Kočevske, Kostela, Osilnice, Loškega Potoka in Ribniške doline: apneničarstvo, čevljarstvo, izdelava polhovk, mlinarstvo, obrti prevozništva, opekarstvo, suknarstvo, sodarstvo, skodlarstvo, tkalstvo in žagmojstre.

Tokrat vam predstavljamo obrti: čipkarstvo, fotografijo, kamnoseštvo in kamnarstvo, kovaštvo, lončarstvo, mizarstvo, pletarstvo in tesarstvo. 

Poglavje o lončarstvu so pripravili v Muzeju Ribnica.

 

Vabljeni na odprtje razstave OBRTI 2. Pregled nekaterih obrti na Kočevskem, v Kostelu, Osilnici, Loškem Potoku in Ribniški dolini, 

v petek, 21. 6. 2023, ob 19. uri, v Pokrajinski muzej Kočevje, Prešernova ulica 11.